Geschiedenis 

Argo triathlon was in december 1987 opgericht. Door een advertentie te plaatsen in huis-aan-huisbladen bestond Argo triathlon al met ca. 20 leden. 

Elke zondagochtend en donderdagavond werd er gezwommen in Wierden. Elke dinsdagavond werd er een hardlooptraining gegeven op een korfbalveld in Wierden. In Almelo vonden de fietstrainingen plaats. Jarenlang hadden de Argonauten getraind in Almelo en Wierden. 

Elke zondagochtend stond in het teken van Argo triathlon, want alledrie de onderdelen werden elke zondag uitgevoerd. De Argonauten begonnen met een zwemtraining in Wierden, aansluitend werd er gefietst en gelopen. Koffie drinken na het sporten werd gedaan aan de Marjoleinlaan in Wierden. 

 

Argo triathlon had een eigen run-bike-run evenement in Wierden opgezet welke 25 jaar lang werd georganiseerd. 

 

Door de jaren heen begon Argo triathlon te groeien, waardoor er in 2000 werd besloten om in Rijssen op een atletiekbaan te trainen (looptraining). 

Inmiddels is Argo triathlon gegroeid tot ca. 90 leden met een regionale functie. Leden komen o.a. uit Almelo, Wierden, Rijssen-Holten, Nijverdal, Hellendoorn, Vriezenveen en Vroomshoop. 

Wij zijn trots dat wij nog drie Argonauten actief hebben binnen de vereniging: Jeannet Ordelman, Ben Heerink en Henk Bokhove zijn nog actieve leden  sinds 1987/1988!